Web Analytics Made Easy - Statcounter

جشنواره عکس ایران شناسی با هدف آشنایی با آداب ورسوم، فرهنگ، هنر و تمدن ایران زمین، معرفی جلوه های فرهنگی و ملی، تامین و تولید منابع تصویری، تحقیقاتی ایران شناسی با سرپرستی دکتر قدرت الله علیزاده مدیر بنیاد ایران شناسی و جمع آوری پنج هزار و 61 قطعه عکس در سال 95با داوری افشین بختیار، کاووس صادق لو، مصطفی صدر، سیف الله صمدیان و مترجم زاده برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نمایشگاه «ایران شناسی» تا 30 فروردین ساعت 14 تا 20 در فرهنگسرای ارسباران به نشانی خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا میزبان علاقه مندان است.

*برپایی کارگاه نگارگری «مکتب شیراز» در فرهنگسرای گلستان
کارگاه نگارگری «مکتب شیراز» با هدف آشنایی با هنر نگارگری در قالب تذهیب، نگارگری و گل و مرغ با حضور آزاده سعیدی در نگارخانه شماره یک روز شنبه 26 فروردین ماه در نگارخانه شماره یک فرهنگسرای گلستان برگزار می‌شود.
آزاده سعیدی هنرمندی است که با سبک گل و مرغ در نظر دارد آنچه را که در پرده خیال دیده و آن را به تصویر کشیده، به علاقه ‌مندان به فراگیری هنر نگارگری آموزش دهد.
در کارگاه نگارگری «مکتب شیراز» هنرمند نگارگر به خلق آثار ایرانی اسلامی با شیوه مکتب شیراز و با تکنیک گل و مرغ در نگارگری خواهد پرداخت.
هنردوستان می‌توانند آثار خود را برای ارائه به استادان و رفع اشکال و ایراد های احتمالی به همراه داشته باشند.
علاقه‌مندان به شرکت در کارگاه نگارگری «مکتب شیراز» می‌توانند روز شنبه 26فروردین ماه ساعت 14 به فرهنگسرای گلستان به نشانی نارمک، پایین‌تر از میدان هلال احمر، خیابان گلستان، ضلع شمالی بوستان فدک مراجعه کنند.

*نمایش عکس هایی از پل ورسک در فرهنگسرای گلستان
نمایشگاه عکس «پل ورسک» مراحل ساخت این پل توسط لادیسلاوس فون رابسویج مهندس اتریشی با مشارکت موزه عکسخانه شهر در فرهنگسرای گلستان برپا شده است.
پل ورسک که در شهرستان سوادکوه استان مازندران واقع شده، بزرگ ترین پل راه آهن سراسری ایران است که در سال 1315 به بهره برداری رسیده و نامش در کتاب گینس ثبت شده است.
«ورسک» یکی از راهبردی‌ترین پل‌های راه آهن ایران است که عملیات ساخت آن توسط شرکت ایتالیایی پیزاگالی و تحت نظارت شرکت کامپاکس در نوامبر سال 1934 (آبان 1313) آغاز و در سپتامبر 1936 (شهریور 1315) به پایان رسید.
نمایشگاه عکس پل ورسک تا 31 فروردین ماه از ساعت 9 تا 18 در نگارخانه فرهنگ‌سرای گلستان به نشانی نارمک، خیابان گلستان، پایین تر از میدان هلال احمر برگزار می شود.

*نمایشگاه نگارگری و گل و مرغ در نگارخانه گلستان
نمایشگاه نگارگری و گل و مرغ با عنوان «عشق و امید» در نگارخانه فرهنگسرای گلستان برپا است.
در این نمایشگاه 22 اثر از آزاده سعیدی در قالب تذهیب، نگارگری و گل و مرغ به نمایش گذاشته شده است.
سعیدی، آموزش تذهیب و نگارگری را از سال 1383 آغاز کرده، او شاگرد نگارگرانی همچون محمدباقر آقامیری بوده و شیوه شیراز و اصفهان را دنبال می کند.
علاقه مندان برای دیدن آثار نمایشگاه «عشق و امید» می توانند تا 31 فروردین ماه از ساعت 9 تا 18 به نگارخانه فرهنگسرای گلستان به نشانی نارمک، خیابان گلستان، پایین‌تر از میدان هلال احمر برقرار است.

*نمایش آثار جشنواره نقاشی «ژکال» در گالری پردیس ملت
دومین جشنواره سراسری دانشجویی نقاشی «ژُکال» در گالری پردیس ملت برپا شده و از بین یکهزار و 219 اثر و 503 شرکت کننده از هنرمندان جوان دانشجو از سراسر دانشگاه های ایران، تعداد 114 اثر به مرحله دوم این جشنواره راه پیدا کرده است.
پس از انتخاب نهایی، آثار منتخب برای شرکت در نمایشگاه گروهی و رقابت برای آثار برگزیده جشنواره در گالری پردیس ملت به نمایش در آمده است.
داوری این آثار طی دو مرحله توسط اساتید دانشگاه های هنر کشور صورت می گیرد، که دکتر بهنام کامرانی، استاد علیرضا جدی و دکتر جمال عرب زاده داوری آثار این دوره از جشنواره را برعهده دارند.
علاقه مندان برای بازدید از نمایشگاه نقاشی «ژُکال» می توانند تا هشتم اردیبهشت ماه همه روزه از ساعت 11 تا 20 به گالری پردیس ملت واقع در خیابان ولیعصر(عج)، ابتدای بزرگراه نیایش، روبروی کردستان، طبقه منفی 2 مراجعه کنند.

*نمایشگاه «قاب های شیشه ای» در نگارخانه مهر
نمایشگاه گروهی «قاب های شیشه ای» با 40 اثر نقاشی پشت شیشه با بهره گیری از تکنیک رنگ و روغن در نگارخانه مهر فرهنگسرای انقلاب اسلامی برپا است.
در این نمایشگاه آثاری از سعید رضاخان، نصراله میرسلطانی، معصومه دوست علی، بهزاد نقاش، امیر عبدی، پریسا بیات، نوشین طاهران پور، الهه علیرضایی، پروین رنجبری، علی دانائیان، محمد باقری، زیبا کاوندی، منیره السادات نقوی، افسانه ضمیری نژاد و سمیه عباسی تا 29 فروردین ساعت 9 تا 19 در نگارخانه مهر فرهنگسرای انقلاب اسلامی واقع در بزرگراه شهید نواب صفوی، تقاطع پل کمیل، ابتدای کمیل شرقیمیزبان علاقه مندان به هنر نقاشی است.

*«تبسم رنگ ها» در نگارخانه کلک خیال
آثار نقاشی حیدر جهانگیری با عنوان «تبسم رنگ ها» در نگارخانه کلک خیال به نمایش گذاشته شده است.
این نمایشگاه شامل 30 اثر در ابعاد متفاوت و با تکنیک رنگ روغن با کاردک و بدون دخالت قلمو با موضوعات مختلف توسط جهانگیری نقاش با تجربه و با سابقه 25 ساله در رشته هنر به تصویر کشیده شده است.
نمایشگاه «تبسم رنگ ها» تا 30فروردین ماه ساعت 9 تا 17 در نگارخانه کلک خیال فرهنگسرای اخلاق واقع در خیابان پیروزی، خیابان شکوفه، خیابان شهید کاظمی، جنب بوستان گلزار میزبان علاقه مندان است.

*نمایشگاه گروهی نقاشی در نگارخانه پردیسان
نگارخانه پردیسان فرهنگسرای فردوس میزبان تابلوهای نقاشی با پاستل هنرمندانی همچون لیلا علایی تک‌بلاغ، سمانه ابوترابی، تهمینه مرادی و شادی دهقان‌زاده است که برای آشنایی علاقه مندان به هنرهای تجسمی، تعامل هنرمندان و شهروندان، ارتقای سواد بصری و حمایت از هنرمندان نقاشی برپا شده است.
هنرمندان این نمایشگاه تاکنون نمایشگاه‌های گروهی و انفرادی بسیاری را برگزار کرده‌اند و هنر نقاشی را با تکنیک‌های پاستل، مدادرنگی، رنگ روغن و سیاه قلم نزد اساتیدی همچون سیروج، پناه‌زاده و طاهری فراگرفته‌اند.
علاقه مندان برای دیدن آثار این نمایشگاه می‌توانند تا 30 فروردین‌ماه ساعت 9 تا 18 به فرهنگسرای فردوس واقع در فلکه دوم صادقیه، بلوار فردوس، بعد از چهارراه شهید سلیمی جهرمی مراجعه کنند.

*نمایشگاه «مهر زرین» در فرهنگسرای خاوران
نمایشگاه «مهر زرین» آثاری از نقاشی-خط زینب مرادی در فرهنگسرای خاوران برپاست.
در این نمایشگاه بیش از 40 اثر با مضمون اسلامی و قرآنی به نمایش گذاشته شده است.
علاقه مندان می توانند برای بازدید از این نمایشگاه تا 31فروردین ماه از ساعت 9 تا 18 به نگارخانه فرهنگسرای خاوران واقع در میدان خراسان، خیابان خاوران، سه راه هاشم آباد مراجعه کنند.

*نمایشگاه «نوای خیال» در نگارخانه خاوران
نمایشگاه «نوای خیال» با آثار نقاشی‌-خط سمیه دهقانی به مناسبت ماه رجب و میلاد امام علی(ع) با محوریت شخصیت آن حضرت در نگارخانه خاوران برپا شده است.
در این نمایشگاه تعداد 30اثر با ابعاد متوسط با نام مبارک امام علی(ع) به نمایش گذاشته شده است.
نمایشگاه «نوای خیال» تا 29فروردین ماه ساعت 9تا 18 در نگارخانه فرهنگسرای خاوران به نشانی میدان خراسان، خیابان خاوران، سه راه هاشم آباد میزبان علاقه ‌مندان به هنر نقاشی‌-خط است.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: معصومه جوان معبودی- انتشاردهنده: معصومه آقا امینی
تهرام/7245//7244

منبع: هدانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hodana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «هدانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۱۵۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مصلای تهران» یا «شهرآفتاب» داستان یک تلخی بی‌پایان

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، یکی از موضوعاتی که هرساله با قرار گرفتن در آستانه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران داغ می شود بحث محل برگزاری نمایشگاه است.

نمایشگاه کتاب تهران به عنوان مهمترین رویداد فرهنگی کشور در قریب به ۴۰ سال که عمر خود را سپری میکند هیچگاه محل ثابتی برای خود نداشته و همیشه مستاجر مصلای تهران بوده است.

سال ۱۳۹۴ که شهر آفتاب به بهره برداری رسید و همه حدس و گمان ها بر این بود که نمایشگاه کتاب بالاخره صاحب یک مکان دائمی شد اما طولی نکشید تا پس از برگزاری ۲ دوره این نمایشگاه در شهر آفتاب، دوباره نمایشگاه به مصلای تهران منتقل شد و همه محاسبات در خصوص جانمایی این نمایشگاه برهم ریخت.

ساخته شدن مصلای امام خمینی برای کار و منظوری دیگر و همچنین قرار گرفتن مصلا در منطقه‌ای شلوغ و پرترافیک از جمله دلایل مهمی است که باعث می شود این مکان محل مناسبی برای برگزاری نمایشگاه کتاب با آن حجم عظیم از حضور مردم نباشد.

اما در ۲سال اخیر این موضوع ابعاد جالب تری پیدا کرده است.

اوایل سال ۱۴۰۱ بود که عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران با انتشار توییتی ضمن اعلام برگزاری نمایشگاه ۱۴۰۱ در مصلای تهران، خبر برگزاری نمایشگاه ۱۴۰۲ را در شهر آفتاب اعلام کرد.

وی در صفحه توییتر خود نوشت:

«نمایشگاه کتاب امسال در مصلی تهران برگزار خواهد شد و شهرداری تهران نیز به امید خدا با همه توان در کنار وزارت ارشاد، خادم اصحاب فرهنگ و مردم عزیز خواهد بود. در عین حال تلاش می‌کنیم با تمهید بهترین امکانات، زمینه انتقال این رخداد بزرگ فرهنگی را از سال ۱۴۰۲ به شهر آفتاب فراهم کنیم.»

پس از این اعلام موضع سخنگوی شهرداری تهران همه منتظر بودند تا سال بعد یعنی نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ در شهر آفتاب برگزار شود.

تا اینکه با قرار گرفتن در آستانه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲، یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه اختتامیه بیست و دومین جشنواره صنعت چاپ درباره انتخاب مکان نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ عنوان کرد: از مدتی قبل، مکاتباتی با شورای شهر و شهرداری تهران داشتیم و نیازهای نمایشگاه کتاب درباره فضای مسقف و خدمات مورد نیاز خود را مطرح کردیم.

وی افزود: در نامه‌ای که تابستان به شهرداری تهران ارسال کردیم، گفته بودیم اگر می‌خواهند در «شهر آفتاب» میزبان نمایشگاه باشند، شرایط این مجموعه را به شرایط ما ـ معاونت امور فرهنگی و مجری برگزاری نمایشگاه ـ نزدیک کنند تا بازدیدی هم داشته باشیم.

احمدوند با اشاره به بازدیدی که چند روز گذشته از مجموعه شهر آفتاب انجام شد، توضیح داد: در این بازدید مشخص شد وضعیت شهر آفتاب نسبت به قبل فعال شده و در حال پیشرفت است؛ البته از مصلا هم بازدید داشتیم و شرایط مصلی را برای برگزاری نمایشگاه دقیق‌تر می‌دانیم.

علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و قائم مقام و سخنگوی سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز در صفحه شخصی خود اعلام کرده است: نمایشگاه از بیستم تا سی‌ام اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ در مصلی بزرگ امام خمینی برگزار می‌شود.

به این ترتیب و برخلاف همه تصورات، نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ همچنان در مصلای تهران برگزار شد و بازهم شهرآفتاب رنگ نمایشگاه کتاب را به خود ندید.

با قرار گرفتن در آستانه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصاحبه ای ضمن اعلام مصلا به عنوان محل برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: برای انتخاب مکان برگزاری، بازدیدی از مجموعه «شهر آفتاب» و «مصلی امام خمینی (ره)» داشتیم، مصلا شرایط بهتری برای میزبانی دارد.

ناصر امانی عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز طی مصاحبه‌ای با بیان اینکه معتقدم با رفع اشکالات نمایشگاه بین‌المللی شهرآفتاب باید در سال‌های آینده نمایشگاه کتاب را به آنجا منتقل کرد، افزود: به نظرم در حال حاضر با توجه به کمبودهایی که در مجموعه نمایشگاهی شهرآفتاب داریم این مکان برای برگزاری نمایشگاه کتاب فضای مناسبی نیست؛ دو دوره‌ای هم که آنجا برگزار شد مشکلاتی ایجاد کرد. مدیریت شهری باید نمایشگاه شهرآفتاب را کامل کند و دسترسی و ظرفیت‌های آن را بهبود ببخشیم و اصلاح کنیم.

عباس تقدسی نژاد مدیرعامل نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز در خصوص فراهم نبودن زیرساخت های نمایشگاهی برای برگزاری نمایشگاه کتاب گفت: اینطور نیست و سال گذشته ۴۰ نمایشگاه تاثیرگذار در این محل برگزار کردیم که برای مثال نمایشگاه خودرو به لحاظ کمی میزبان طیف گسترده ای از بازدیدکنندگان بود.

تقدسی نژاد افزود: مجموعه شهرآفتاب کاملا آماده همکاری با کلیه ارگان ها است و اگر مجموعه‌ای صلاح نداند با ما همکاری کند کاری از دست ما ساخته نیست.

وی با بیان اینکه ما یک مجموعه دولتی هستیم و این محل از پول بیت المال ساخته شده بیان کرد: تمام تلاش ما این است تا بتوانیم باری از دوش تهران برداریم.

مدیرعامل نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب در پاسخ به این سوال که چرا می گویند شهرآفتاب آماده برگزاری نمایشگاه کتاب نیست افزود: برید از خودشان بپرسید و من قبلا دفاعیات خودم را بارها اعلام کرده‌ام.

حال با توجه به انتظارات چند ساله و همچنین ادعاهای معاون فرهنگی وزارت ارشاد در خصوص شرایط بهتر مصلی تهران برای برگزاری نمایشگاه کتاب و ادعای مدیرعامل شهرآفتاب در خصوص آمادگی برای میزبانی از نمایشگاه کتاب باید دید چه دلیلی باعث جلوگیری از انتقال نمایشگاه کتاب به محل شهرآفتاب می شود و آیا سال آینده وعده انتقال نمایشگاه به این محل محقق خواهد شد.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228727 برچسب‌ها کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

دیگر خبرها

  • مروری بر آثار ایرانی در بینال ونیز/ آنجا که نگاه پایان می‌گیرد
  • «مصلای تهران» یا «شهرآفتاب» داستان یک تلخی بی‌پایان
  • ماجرای لغو ۵ کنسرت در تهران
  • ماجرای داغ حمایت هنرمندانه از غزه در ونیز/غرفه ایران رسما فعال شد
  • برگزاری یادبود نوازنده فقید در فرهنگسرای ارسباران
  • نمایشگاه نقاشی گروهی دانش آموزان ابتدایی شاهرود
  • «ایران‌ اکسپو» ۵ کنسرت تهران را لغو کرد
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات
  • برپایی نمایشگاه عکس‌های قدیمی سنندج