Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-29@13:37:35 GMT

صالحی: مسابقات قرانی پل ارتباطی ایران و جهان اسلام است

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۶۳۳۳۳۵

صالحی: مسابقات قرانی پل ارتباطی ایران و جهان اسلام است

سید عباس صالحی در آیین افتتاحیه نمایشگاه قرآن، گفت: جریان ها و بازسازی تمدن اسلامی و نگرش های دینی، اجتماعی، سیاسی در قرون اخیر با قران آغاز شد و ایران مفتخر است که رهبران ان انقلاب اسلامی را با قرآن آغاز کردند.

وی افزود: در خیزش انقلاب اسلامی اندیشه های اسلامی در ایران با نوعی ارتباط با بازخوانی قران ‌آغاز شده بود و بزرگان تلاش زیادی در تاسیس انقلاب اسلامی داشتند و در مسیر انقلاب اسلامی سیر قابل توجهی را در انتخابات قرانی داشته ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: شعار چهل چراغ هدایت به ایام چهل ساله انقلاب اسلامی تاکید دارد و اینکه چگونه انقلاب اسلامی در ۴۰ سال پیش خدمات قابل توجهی نسبت به قرآن داشته و نسبت به قبل از انقلاب خدمت قرآنی در این ۴۰ سال قابل مقایسه با قبل از این دوران نیست.

صالحی اضافه کرد: در حوزه تولید اندیشه و کتاب در ۴۰ سال گذشته ۳۸ هزار عنوان کتاب در حوزه قرآن چاپ شده است که چاپ اول و چاپ مجدد این مجموعه ۱۶ هزار عنوان در فضای علوم قرآنی و ۹ هزار در حوزه تفسیر و معارف بوده است و اگر این حجم را با تولیدات مکتوب قبل از انقلاب اسلامی مقایسه کنیم قطعا این رقم غیرقابل تفکیک است.

وزیر ارشاد گفت: چندین هزار موسسه قرانی در سطح کشور داریم که در زمینه های قرآنی تکاپوهای زیادی دارند. همچنین جریان مردمی قران گرایی ، قرآن گستری در فضای اجتماعی عمومی است که غیر قابل انکار است.

وی با تاکید بر اهمیت مسابقات قرآنی اظهار کرد: مسابقات قرآنی اتفاق قابل توجه سالانه ای است که در سطح کشور برگزار می شود. در سالهای اخیر در مسابقات قرآنی در بیش از ۱۰ رشته برگزار می شود که با سالهای پیش از انقلاب و سده های گذشته قابل مقایسه نیست.

صالحی افزود: مسابقات بین المللی قرآن کریم در ایام ماه رجب و شعبان اتفاق بزرگی است که فرصت ارتباط ایران با اتفاقات قرانی در خارج و داخل کشور میسر می کندو پل ارتباطی ایران و جهان است.

صالحی برگزاری مسابقات قرآنی کشور را از دیگر اتفاقات خوب انقلاب اسلامی دانست و گفت: هر سال چند صد هزار نفر در مسابقات قرآن شرکت می‌کنند، همچنین مسابقات بین‌المللی قرآن اتفاق بزرگی است که فرصت ارتباط جمهوری اسلامی را با فضای قرآنی در داخل و خارج کشور ایجاد می‌کند.

وی اضافه کرد: در زمینه فعالیت‌های دیجیتالی شاهد فعالیت 400 سایت قرآنی و 500 نرم‌افزار قرآنی هستیم که ارائه خدمات قرآنی می‌کنند. همچنین مساجد ما نسبتشان با قرآن وسعت پیدا کرده برنامه تلاوت روزانه و تفسیر روزانه در 6 هزار مسجد برگزار می‌شود.

صالحی به رشد و توسعه ترجمه‌های قرآن اشاره کرد و گفت: ترجمه قرآن به زبان فارسی و دیگر زبان‌ها از کار‌های انجام شده در سال‌های انقلاب است و ترجمه‌های مختلف فرصتی فراهم کرده تا آنهایی که می‌خواهند به قرآن کریم رجوع کنند کارشان راحت‌تر باشد. همچنین ترجمه قرآن به دیگر زبان‌ها هم فرصت‌سازی کرده که بتوان مفاهیم قرآن را در جهان گسترش داد.

صالحی درباره نمایشگاه قرآن گفت: یکی از اتفاقات قرآنی انقلاب اسلامی نمایشگاه قرآن است که امروز از ربع قرن آن عبور کردیم و وارد بیست‌وششمین سال برگزاری آن شدیم. این نمایشگاه منحصر به تهران نیست و در کل کشور نمایشگاه‌های قرآنی شروع می‌شوند و نمایشگاه قرآن پهنه‌اش در کل ایران است. همچنین نمایشگاه قرآن به علت گستره تنوع موضوعی‌اش فرصت‌های زیادی را برای بازدید‌کنندگان ایجاد می‌کند و نمایشگاه از لحاظ مخاطب و موضوع به همه اقشار و سنین مربوط می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش‌های قرآنی جمهوری اسلامی گسترده اما ناکافی دانست و گفت: البته این‌ها کافی نیست و باید اتفاقات خوب بیشتری رخ دهد. مردم ایران که زیر پرچم قرآن هستند تعهدات بیشتری در برابر قرآن دارند. البته مجموع تلاش‌های چهل ساله کانامه‌ای درخشان است اما باید گام‌های را باز هم برداریم.

وی از ضرورت تلاش در زمینه نظریه‌پردازی‌های قرآنی اشاره کرد و گفت: امروز به حرکت بیشتر در زمینه نظریه پردازی‌ در حوزه معارف قرآنی داریم. شتاب ما در این زمینه کافی نیست و اگر می‌خواهیم تأثیر‌گذار باشیم باید حوزه‌های نظریه‌پردازی قرآنی توسعه بیشتری پیدا کند. علامه طباطبایی دو حرکت بزرگ داشت یکی در زمینه فلسفه و دیگری در زمینه تفسیر که این دو حرکت را با گفت‌وگو در فضای حوزه آغاز کرد. جریان نظریه‌پردازی قرآنی با سرعت ارتباط لفظی با قرآن نیست و این می‌تواند برای جمهوری اسلامی مخاطره آمیز باشد.

صالحی ادامه داد: خوب است که ما در جریان تلاوت در جهان اسلام پیشرو باشیم اما بهتر است که نظریه‌ها و کتب ما در حوزه معارف قرآنی در جهان اسلام گسترش پیدا کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارتباط انسان با قرآن را دارای سه سطح دانست و گفت: سطح اول ارتباط ما با قرآن لفظی و سطح دوم ارتباط با مفاهیم قرآن است که ارتباط با ترجمه، تفسیر و معارف قرآن است که انسان با ذهن و عقلش ارتباط برقرار می‌کند. اما سطح ارتباط سوم با قرآن سطح ارتباط وجودی با قرآن است و در این سطح باید ببینیم قرآن و تلاوت آن بر ایمان ما چقدر می‌افزاید؟ آیا شنیدن و خواندن قرآن ایمان ما را افزایش می‌دهد؟ قرآن چقدر جوهره ایمان و یقین ما را افزایش می‌دهد و ما را به یقین نزدیک‌تر می‌کند.

وی توجه به هنر‌های قرآنی را از دیگر موضوعاتی دانست که باید به آن توجه کرد و گفت: هنر‌های قرآنی باید متناسب با هنر‌های موجود و فعال در جامعه باشد و در این زمینه باید سینما، هنر‌های آوایی، تجسمی و دیگر هنر‌ها به خدمت قرآن بیایند.

 

**نمایشگاه امسال، محصول ارتباط مسئولان با بدنه نخبگان جامعه است

ر ادامه عبدالهادی فقهی زاده معاونت قرآن و عترت ارشاد اسلامی ضمن خیر مقدم به حضار و مدعوین افتتاحیه بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، گفت: ربع قرن از برگزاری نمایشگاه قرآن کریم می گذرد و در آستانه ربع قرن دیگری از این رویداد بزرگ علمی فرهنگی هستیم. اتفاقی مبارک و میمون که آثار و‌ برکات بسیاری را برانگیخته و استعدادهای بسیاری را شکوفا کرده است .

وی ادامه داد: من در یک‌نگاه کلی دو ویژگی را برای نمایشگاه در نظر می گیرم؛ اول اینکه این آیین بدون شک یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی و قرآنی در سطح جهان است. دومین ویژگی این است که این نمایشگاه تماشاخانه نیست؛ بلکه بزرگترین جشنواره فعالیت های قرآنی در سطح ملی است. اگر این دو ویژگی را در ذهن خود به خوبی ترسیم کرده باشیم، سه کارایی مهم را خواهیم داشت. اول اینکه می تواند توجه مردم را در اقشار مختلف به خود جلب کند.

فقهی زاده ادامه داد: دومین کارایی چنین نمایشگاهی جریان سازی موثر در جهت شناسایی و پرورش استعدادهای علمی و فرهنگی است. سومین کارایی نمایشگاه قرآن، هم نشان دادن نگاه خاص رهبران و قرآنیان جامعه اسلامی است. آنچه که موجب افتخار همه ما مسلمانان است، همین تمسک به قرآن کریم است. ما هیچ نگاهی جز تقدس و تقدیس به قرآن کریم نداریم .

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد اظهار کرد: ما برای برگزاری این نمایشگاه تعامل سازنده ای با بدنه مدیران داشته ایم؛ از برخی خرافه‌گری ها در سطح محتوا و شکل خارج شویم و طی جلسه های متعدد از بزرگان دعوت کردیم و از نظرات آنها بهره بردیم. امروز نمایشگاه بیست و ششم، محصول ارتباط با بدنه نخبگانی جامعه است .

فقهی زاده اضافه کرد: رویکرد اصلی ما نگرش دانش بنیان به فعالیت ها و برنامه ریزی ها بوده است. حدود ۱۵۶ برنامه را در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم اجرا می کنیم و هیچ کدام از این برنامه ها را بدون کارشناسی تصویب و اجرا نکرده ایم. رویکرد دیگر ما برنامه محوری با رویکرد تحولی و نوآورانه بوده است.

 

**نمایشگاه بین المللی قرآن کریم یک رویداد بزرگ فرا بخشی است

وی بیان کرد: در نگاه ما نمایشگاه بین المللی قرآن کریم یک رویداد بزرگ فرا بخشی است که ظاهرا برگزار کننده این نمایشگاه معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است؛ اما معاونت قرآن و عترت به این مسئولیت بزرگ برخود می بالد و آن را یک رویداد ملی و فرابخشی می داند. چه بهتر که ارگان های فرهنگی آموزشی هنری پژوهشی و حتی اقتصادی در برگزاری این نمایشگاه مشارکت کنند.

رئیس نمایشگاه بین المللی قرآن کریم گفت: ما نباید دغدغه اعتبارات و بودجه نمایشگاه را داشته باشیم. برای تقویت محتوای این نمایشگاه نیازمندهمراهی صادقانه ارگانهای بزرگ هستیم. چه بهتر که همه دست به دست هم بدهیم و از نظر محتوا ،شکل ، بودجه و اعتبارات این نمایشگاه را که نمایشگر فعالیت های بزرگ قرآنی و عترتی درسراسر کشور محسوب می شود، تقویت کنیم.

معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با تاکید بر تفاوت نمایشگاه قرآن امسال با دوره های گذشته اظهار کرد: تقویت فعالیت‌های محتوایی و علمی با تشکیل کمیته‌های خاص، تقویت بخش عترت در بخش‌های مختلف، تقویت بخش نظارت ارزیابی درجهت افزایش کارایی و اثر‌بخشی، احیای بخش بین‌الملل برای انعکاس فعالیت‌های قرآنی ایران به مخاطبان بین‌المللی از جمله تفاوت‌های نمایشگاه امسال با ادوار گذشته است.

در این مراسم از قرآن منصوب به حضرت علی (ع) و تمبر اختصاصی بیست‌وششمین دوره نمایشگاه قران کریم رونمایی شد.


انتهای پیام/

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: تمدن ایران انقلاب اسلامی قرآن انقلاب انتخابات فرهنگ و ارشاد اسلامی قرآن کریم ایران و جهان جمهوری اسلامی مسجد رشد و توسعه جهان فرهنگ و ارشاد مردم ایران فلسفه جهان اسلام ذهن جامعه نخبگان نمایشگاه بین المللی علمی و فرهنگی جامعه اسلامی مسلمانان وزارت ارشاد کارشناسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودجه نمایشگر حضرت علی ایران و جهان تمدن فرهنگ و ارشاد اسلامی قرآن مسجد پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۶۳۳۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، حجت الاسلام والمسلمین  نواب در بازدید از نمایشگاه «درآستان بقیع» در حرم مطهر رضوی، با اشاره به مظلومیت بقیع و شناخت ناکافی جامعه از این گنجینه بزرگ جهان اسلام، گفت: مظلومیت بقیع در این است که نگذاشته‌اند بقیع به درستی به جامعه معرفی شود و ما باید  بقیع را آن‌گونهکه هست به جامعه بشناسانیم..

وی افزود: تخریب قبور بقیع ظلمی بزرگتر از نشناختن شخصیت‌های مدفون در آن است.

تماینده ولی فقیه در حج و زیارت با بیان اینکه شخصیت‌های بزرگی در بقیع مدفون هستند که در هیچ جای دیگر عالم یافت نمی‌شوند، افزود: «چهار امام معصوم، فاطمه بنت اسد، دختران پیامبر، همسران پیامبر، مادر علی علیه السلام، مادر جناب عباس، اصحاب ائمه، فرزندان امام‌ان و همسران ائمه همگی در بقیع آرمیده‌اند.»

حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به برخی از شخصیت‌های برجسته مدفون در بقیع گفت: «حسین اصغر، یکی از فرزندان امام سجاد (ع)، محمد حنفیه، اسماعیل عباس عموی پیامبر، اسماعیل فرزند امام صادق (ع) و تعدادی از شهدای احد در بقیع مدفون هستند.»

وی در ادامه با اشاره به نمایشگاه «در آستان بقیع» در حرم مطهر رضوی گفت: «این نمایشگاه در نوع خود کار بسیار خوبی است و باید در کار‌هایی که انجام می‌دهیم، جنبه‌ها و تاثیر واقعی مدنظر باشد.»

رئیس بعثه مقام معظم رهبری با بیان اینکه هدف از برگزاری این نمایشگاه مظلوم‌نمایی نیست، افزود: «ما به دنبال این هستیم که شخصیت‌های بزرگ مدفون در بقیع را به جامعه بشناسانیم و از آنها الهام بگیریم.»

حجت الاسلام نواب از آستان قدس رضوی، بعثه خراسان، روایتگران، و همه کسانی که در برگزاری این نمایشگاه نقش داشتند، قدردانی کرد.

این نمایشگاه تا پایان ماه شوال مصادف با بیستم اردیبهشت  در صحن غدیر حرم مطهر رضوی برپا خواهد بود.

دیگر خبرها

  • ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • اختتامیه جشنواره قرآن و حدیث در تانزانیا برگزار می شود
  • قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد
  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است
  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد